Georgeta VAIDEAN

SUA

Profesor

Medicină translațională; Divizia de Educație și Cercetare Științe Medicale și Sănătății Populației;

Dr. Georgeta Vaidean predă epidemiologie și medicină bazată pe dovezi și îndrumă studenții la medicină în metode de cercetare în cadrul cursului de burse de cercetare.

Accentul carierei Dr. Vaidean a fost prevenirea cardiovasculară și medicina bazată pe dovezi. Și-a început cariera conducând un cabinet de cardiologie preventivă și un program comunitar de prevenire cardiovasculară în Cluj-Napoca, România.

Ea a deținut funcții academice la mai multe instituții, predând studenți în medicină și farmacie, mentorat MPH și Ph.D., studenții, efectuând studii de epidemiologie cardiovasculară și proiectând studii de cercetare clinică. În plus, Dr. Vaidean are experiență în supravegherea managementului studiilor clinice în medii de cercetare clinică și în furnizarea de consiliere a pacienților pentru schimbări de comportament și medicina stilului de viață. Ea menține o înregistrare activă a publicațiilor, inclusiv articole revizuite de colegi și mai multe capitole de carte despre cardiologie preventivă.